Getting to know the family
Hallo allemaal!
Zo dat is een tijd geleden. Alweer meer dan drie maanden geleden schreef ik mijn laatste blog met daarin het geweldige nieuws dat er een gastgezin was gevonden voor mij. Ik wist toen nog niet veel over het gezin, maar nu drie maanden later heb ik ze toch aardig leren kennen en ik dacht het wordt daarom wel weer even tijd voor een update!
In drie maanden tijd heb ik een ontzettend leuke familie leren kennen. Ze zijn heel erg spontaan en open en laten me vaak weten dat ik hartstikke welkom ben in hun huis. We mailen al sinds de dag dat ik gebeld werd dat er een gastgezin gevonden was heen en weer en als ik al m'n mailtjes in een word bestand zou zetten zouden we al veel meer dan 40 pagina's vol hebben! En het blijft niet alleen bij mailtjes, ook via facebook heb ik contact met de familie, ik heb zelfs al m'n ‘gastoma' op facebook haha. En ik heb al 2 keer geskyped met de familie. De eerste keer was met Makenzie en Hannah, het was echt heel erg gezellig, het klikte goed en we hebben over van alles en nog wat gekletst. Ook kwam de oudste zus Amanda nog even langs en ik heb hun tante en neefje en nichtje ook nog snel ontmoet. Allemaal vrolijke en aardige mensen die keer op keer maar lieten weten ‘excited' te zijn voor mijn komst. Heel erg lief dus! We hebben uiteindelijk ruim 2 uur zitten kletsen. Mijn gastouders waren op dat moment helaas niet thuis, dus die kon ik nog niet ontmoeten. Afgelopen zondag hebben we daar verandering in gebracht, toen heb ik 's avonds geskyped met mijn gastouders. Het voelde eigenlijk heel erg vertrouwd en ook nu was het weer gewoon heel erg gezellig. We hebben zelfs nog langer gepraat dan de vorige keer met mijn gastzusjes, namelijk ruim 3 uur haha. Ze waren heel erg benieuwd naar onze cultuur en naar de Nederlandse taal. Mijn gastvader heeft dan ook al een Nederlandse taalcursus op z'n iPhone gezet haha. We hebben ze meteen maar even geleerd hoe je mijn naam goed uit moet spreken en nog een aantal andere leuke tongbrekers. Ook ben ik weer een hoop van hun te weten gekomen en het was gewoon heel erg leuk om zenu eens te zien, in hoeverre skype meewerkt dan. Het was dus echt heel erg leuk! Ik kan gewoon niet geloven dat het nu al zo goed klikt, dat is wel een hele geruststelling :). Het lijkt alsof ik de familie al veel langer ken dan drie maanden. Hopelijk klikt het straks in het echt net zo goed als nu via de computer!
In mijn vorige blog wist ik nog niet zeker in welk jaar ik terecht zou komen op school. Inmiddels weet ik dat ik bij Makenzie in hetzelfde jaar kom, namelijk het ‘Senior Year' oftewel het laatste jaar. Aangezien Senior Year in Amerika toch wel een big deal is, vind ik het heel erg leuk dat ik daarin terecht kom! Ik had al verteld dat de school wel heel erg klein is en dat blijkt ook wel weer, alle mensen die volgend jaar in Senior Year zitten zijn er met mij erbij gerekend 15. Dat is niet veel, maar daardoor was er dus nog wel een plekje voor mij over en daar ben ik toch wel erg blij mee :). Tot nu toe ben ik volgend jaar ook nog de enige uitwisselingsstudent op McClave High, waarschijnlijk komt er ook geen andere uitwisselingsstudent meer bij, maar wie weet! Verder ga ik waarschijnlijk volgend jaar volleyballen, sommige van jullie zullen nu wel denken van ooooh dat is geen goed idee! Aangezien dat niet echt mijn sterkste kant is, maargoed ik kan het altijd proberen haha. En ik ga ook dansen, aangezien mijn gastzussen een aantal keer per week naar een dansstudio gaan, dus dan kan ik gewoon mee. Dus wie weet kom ik nog eens sportief terug haha.
Ook ga ik met m'n gastfamilie kamperen. Ze willen me eigenlijk meenemen voordat school begint, maar aangezien ik nog steeds geen definitieve vertrekdatum heb is het nog niet zeker of daar de tijd voor is. Ik vertrek als het goed is of 1 augustus of 8 augustus. Als ik 1 augustus vertrek, ontmoet ik de Shields op 4 augustus en dan hebben we nog 2 weken voordat school begint. Dan zou het dus prima uitkomen. Al vertrek ik 8 augustus, dan hebben we maar 1 week voordat school begint, dus dan moeten we even kijken of het kan. Hopelijk hoor ik snel wat meer over de vertrekdatum! Ze gaan meestal kamperen in de buurt bij Steamboat Springs en Yampa, ze bezoeken dan de hot springs, ze wandelen veel, gaan shoppen, gaan van de alpine slide af en 's avonds bij het kampvuur zitten :). Het is ongeveer 5 uur rijden vanaf Lamar en als het goed is, is het op dat moment heel erg lekker weer, dus dat klinkt helemaal goed!
Deze update is alweer veel langer geworden dan ik verwacht had haha, dus ik stop maar weer even, ik zou namelijk nog wel uren door kunnen gaan. Ik zal voordat ik vertrek denk ik nog 2 blogs schrijven, eentje na 9 juni, dan hebben we namelijk onze voorbereidingsbijeenkomst en krijgen we de laatste dingen te horen die belangrijk zijn voor ons Amerika jaar, hopelijk kan ik dan ook mijn definitieve vertrekdatum melden. En dan nog een laatste blog net voordat ik vertrek. Langzaam aan komt het dan toch wel erg dichtbij nu! Nog maar drie maanden :).
Lisette
Lieeeees. Wat een ontzettend leuke blog weer. Elke keer als ik jou hierover hoor wordt ik er zelf ook helemaal vrolijk van! Ik ben echt blij voor je dat je zo'n leuk gastgezin hebt. Ik moet toch wel lachen bij het idee dat jij volgend jaar gaat volleyballen haha. Maar het gaat je vast lukken, kan je eindelijk eens mee maken hoe leuk volleybal nou is!:) Hopelijk is je gastgezin in real life ook zo geweldig! Loveyouuu, xxxx.
Aah schatje ik wist alles natuurlijk al, maar wat een leuk verhaal weer! Ik vind het echt heel erg gaaf dat je dit gaat doen en ben dan ook een heel erg trotse zus!!! =)
Love you x10.000!
Zo Sabine kan mij zeker goed vervangen als zus op vakantie, we reageren zelfs een minuut na elkaar hahaha!
Veel plezier vanavond met koken jullie allebei ;)
Ik vind het zoooo leuk allemaal voor je!:D
En het schiet nu wel heel hard op! Maar eerst nog 3 maanden met mij overleven..
Ik vind je blogs ook zo leuk om te lezen:D
Hahaa tuurlijk kan jij volleyballen!
Xxxxx fijne vakantie nog:D Je laatste hele vakantie in NL, voordat je weg gaat! Spanneeend haha:)
Ik wil je in Portugal ook met alle liefde vervangen hoor! Geen probleem, haha!
Wauwie!! < Ik denk laat ik eens een nieuw woord gebruiken :). Het klinkt allemaal zo leuk: je gastgezin, kamperen, alles. Ik hoop dat je nog mee kunt met kamperen. Lijkt me heerlijk wandelen en kampvuurtje. Schrijf je geen blogs meer als je in Verwegistan bent?? dat zou ik wel jammer vinden...
x. je geweldigegrappigeozoaardige vriendin
@Leo, neee ik probeer wel zoveel mogelijk nog m'n blog bij te houden als ik weg ben hoor! :)
Lieve schat, stééds dichterbij komt de datum dat je weggaat. Ik ben heel blij dat je terecht komt in een heel leuk gezin! Nu ik ze via skype ook heb ontmoet heb ik er een goed gevoel over =)!
Maar wà t zal ik je gaan missen =(. We gaan met z'n allen een spannende tijd tegemoet.
Ik hou ontzettend veel van je en ben súper trots op je!!!
Wauw, wat is het weer (zoals gewoonlijk haha) een ontzettend enthousiast verhaal!:) Ik vroeg me al af wanneer je weer een nieuw blog zou plaatsen, en ik vind het - ook al heb ik alles misschien al 10 keer gehoord - toch weer erg gaaf om te lezen!
Ik weet nog alle saaie economie uren waarin we hebben af zitten tellen, en nu komt het echt steeds dichterbij!!
Geniet nog maar van de voorpret, want voor je het weet zit je in Amerika!! :)
Liefs en xxxxx!!
Wat klinkt het allemaal weer ontzettend leuk zeg! Ik ben zo blij voor je! :) En volgens mij gaat de tijd vanaf nu echt heeeeel erg snel! Je zit al bijna in een tentje! haha
Meid, geniet nog even van het mailen, het skypen, het fantaseren en al de andere voorpret!
Xxxxxx.
Wat een mooie kadootjes krijg (en geef) je allemaal... leuke plannen, vooruitzichten, allemaal voorpret....woowie (ook een nieuw woord ;-D)
En onze voorpret: we krijgen straks een SUPER SPORTIEVE NICHT terug!!! (wel je vingers tapen hoor ;-D)
Dikke knuffel! Je tantutje
Hallo lieverd hierdan eindelijk een berichtje van mij. Ik zal later nog een berichtje sturen ik heb nu bezoek dikke kus van oma!!!